Lansarea proiectului LNSS

 Programul ERASMUS+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior - Capacity Building in the Field of Higher Education (CBNE)

 Lansarea proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor”.

În perioada 7-10 martie 2016,  Silvia DULSCHI, șef Direcție știință și doctorat și Rodica SOBIESKI-CAMERZAN, șef al Bibliotecii științifice, au participat la Braşov, România, la inaugurarea Proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor - Library Network Support Services: modernizing libraries in Armenia, Moldova and Belarus through library staff development and reforming libraries”, proiect lansat în cadrul programului  ERASMUS+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt bibliotecarii, iar reformele efectuate vor avea un impact favorabil asupra personalului academic, studenților, personalului administrativ al universităților, dar și asupra persoanelor cu necesități speciale. Scopul general al proiectului este modernizarea și consolidarea bibliotecilor, îmbunătățirea competențelor personalului bibliotecar în instituțiile de învățământ superior din Moldova, Armenia și Belarus.

Proiectul urmărește crearea și întreținerea unei Rețele de Servicii de suport în Țările Parteneriatului Estic „Biblioteca în rețea”, care ar urma transforme bibliotecile din instituțiile implicate în proiect în unele moderne, relevante și accesibile.

Participanții la întâlnirea de lansare a proiectului au fost salutați de către gazda evenimentului – Angela Repanovici, dr. prof., Universitatea Transilvania din Brașov, Romănia; Jerald Cavanagh, reprezentantul ERASMUS+ - programul UE pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020.

Prezentarea generală a proiectului pentru Ţările din Parteneriatul Estic și a Țărilor Balcanice a fost efectuată de către Jerald Cavanagh; Padraig Kirby,  reprezentanții ERASMUS+ - programul UE pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020.

Liderul Proiectului pentru Tările din Parteneriatul Estic, Dr. Tereza  Khechoyan, Prorector pentru relaţiile internaţionale a Academiei de Administrare Publică din Republica Armenia, a descris scopul și obiectivele proiectului, pachetele de lucru, planificarea activităților, programul de formare, pilotarea şi dezvoltarea politicilor, managementul, calitatea şi evaluarea rezultatelor, diseminarea şi sustenabilitatea lor.

Manana Salukvadze, coordonatorul financiar al Proiectelor Internaţionale, a vorbit despre normele financiare pentru Proiectele CBHE, despre liniile directoare de utilizare a Grant-ului, tratarea şi explicarea lor.

Programul întrunirii profesionale a prevăzut, de asemenea, vizitarea Bibliotecii Universității Transilvania din Braşov şi a Castelului Bran.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.