Relaţii Internaţionale

În scopul îmbunătăţirii procesului de instruire Academia de Administrare Publică desfăşoară o activitate de proporţii privind stabilirea şi întreţinerea contactelor cu instituţii similare de peste hotare, cu organizaţii internaţionale, fonduri şi programe precum şi cu organizaţii străine cu sediul sau filiale în Republica Moldova, cu misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova şi misiunile diplomatice ale RM de peste hotare.

Astfel, Academia de Administrare Publică colaborează cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici din Bucureşti, România; Universitatea Mihail Kogalniceanu din Iaşi, România; Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Iaşi Nord-Est, România; Institutul Regional de Administrare Publică din Odesa, Ucraina (2010); Şcoala Letonă de Administrare Publică din Riga, Letonia; Institutul Lituanian de Administrare Publică din Vilnius, Lituania; Academia de Administrare Publică pe lîngă Preşedintele Republicii Belarus; Universitatea Adam Mickiwicz, Poznan, Polonia etc.

Academia întreţine colaborare strînsă cu  Banca Mondială; Fundaţia Soros-Moldova; UNDP/PNUD - Moldova; Fundaţia Eurasia; Centrul de resurse informaţionale al Ambasadei SUA în Moldova; UNICEF-Moldova; Fondul ONU pentru Populaţie; USAID ( LGRP); SIDA/ASDI Suedia; TEMPUS Educaţie şi Cultură; Biroul de Informare şi Documentare al Consiliului Europei etc.

Un accent aparte se pune şi pe activitatea internaţională a Academiei privind aprofundarea relaţiilor de colaborare cu misiunile diplomatice cu reşedinţă permanentă la Chişinău. A devenit de acum o tradiţie ca şefii misiunilor diplomatice sa-şi împărtăşească experienţa în domeniul administraţiei publice, să susţină prelegeri în faţa audienţilor, ascultătorilor la cursurile de perfecţionare.
 
Consolidarea relaţiilor internaţionale rămîne a fi un instrument important în realizarea sarcinilor de bază ale Academiei.
 
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.