Noutăţi

Curs de instruire in domeniul IT pentru sectorul public

Distribuie pe rețelele de socializare!

În perioada 19-22 septembrie curent, la Academia de Administrare Publică, cu concursul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale, s-a desfășurat prima etapă a cursului în domeniul IT cu tema ,,Sisteme Enterprise Resource Planning (ERP) pentru sectorul public”, la care au participat funcționari publici din autoritățile administrației publice locale, cadre didactice, colaboratori și studenți-masteranzi ai Academiei cu preocupări în domeniul guvernării electronice și experți pentru consilierea instituțiilor publice în implementarea sistemelor de e-guvernare bazate pe ERP. Ei s-au familiarizat cu modalitatea de interacțiune a proceselor de logistică și management a serviciilor din sectorul public, toate în cadrul unui sistem ERP integrat.

Sistemul ERP este o aplicație software, având ca scop integrarea informațională a tuturor proceselor unei organizații, ceea ce înseamnă că toată informația cu care operează o organizație se regăsește într-o singură bază de date, creându-se astfel legături între diferite procese.

Semnificația unei lansări de carte în anul jubiliar de studii

Distribuie pe rețelele de socializare!

Pe 18 septembrie curent la Academia de Administrare Publică a avut loc festivitatea de inaugurare a noului an de studii 2017-2018.

Este semnificativ faptul că în cadrul acestui eveniment s-a desfășurat și lansarea cărții ,,Pregătirea funcționarilor de stat: în căutarea concepției”, semnată de Mihail PLATON, primul rector al Academiei, Doctor Honoris Causa, în comemorarea a 85 de ani de la naștere, care ar fi împlinit această vârstă la 2 septembrie curent.

La festivitate a participat primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea SNEGUR, care, la 21 mai 1993, a semnat decretul privind fondarea Academiei de Administrare Publică.

PRESTAREA SERVICIILOR PUBLICE

Distribuie pe rețelele de socializare!

Academia de Administrare Publică organizează, în perioada 18 – 20 septemrie 2017, cursul de dezvoltare profesională cu genericul ,,Prestarea serviciilor publice”, destinat personalului cu funcţii de conducere/execuţie din cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale.

Includerea acestui curs la comanda de stat, prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 1400 din 23 decembrie 2016, este justificată de importanța majoră a acestui sector în contextul socioeconomic. Faptul dat impune o atenție deosebită și profesionalism din partea funcționarilor publici implicați în activitatea de prestare a serviciilor, în beneficiul cetățenilor.

Cursul de 24 de ore include două module ce vizează conceptele de bază în gestiunea serviciilor publice și procesul de comunicare în prestarea serviciilor publice.

DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR MANAGERIALE

Distribuie pe rețelele de socializare!

Astăzi, 18 septembrie 2017, a demarat cursul ,,Dezvoltarea abilităților manageriale”, realizat la comanda de stat de către Academia de Administrare Publică, destinat personalului cu funcții de conducere din cadrul autorităților administrației publice centrale.

Cursul va dura 3 zile, până la data de 20 septembrie, și are ca scop dezvoltarea abilităţilor manageriale necesare exercitării eficiente a atribuţiilor de serviciu ale managerilor publici de nivelul mediu şi superior.

A apărut numărul dublu, 15-16 (508-509), al ziarului „Funcționarul Public”

Distribuie pe rețelele de socializare!

Această ediție a ziarului este una deosebită – prin inaugurarea rubricii „Academia de Administrare Publică la 25 de ani” este lansat Programul de manifestări de pregătire pentru a fi marcat jubileul acestei instituții de învățământ, unice în felul ei, fondată, prin decret prezidențial, la 21 mai 1993. O trecere succintă în revistă a istoriei Academiei este făcută în editorialul „Un sfert de veac pe calea afirmării”. Această cale este redată plenar, sub toate aspectele, în interviul cu Oleg BALAN, rector al Academiei de Administrare Publică, doctor habilitat, profesor universitar, intitulat „Centru național de promovare a politicii în domeniul administrației publice”. În ziar este publicat, în paginile 1 și 3, un fragment din acest interviu, textul integral al căruia urmând să apară în nr. 3 al revistei „Administrarea Publică”.

Pagini

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.