Noutăţi

Curs „Leadership în administrația publică” pentru funcționarii din APL

Academia de Administrare Publică, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.121 din 27 februarie 2019 cu privire la comanda de stat privind dezvoltarea profesională a funcționarilor publici în anul 2019, desfășoară, în perioada 04 – 06 decembrie 2019, ultimul curs cu tematica “Leadership în administrația publică”, destinat funcționarilor publici de conducere din cadrul autorităților administrației publice locale.

Cursul are ca scop dezvoltarea abilităților de conducere prin leadership și amplificarea efectului carismatic în formarea și conducerea echipelor prin influența inteligenței emoționale în leadership.

În cadrul lecțiilor participanții se vor familiariza cu conceptele fundamentale ale leadership-ului personal, organizațional și de echipă, vor analiza diferite stiluri de leadership, vor identifica activitățile necesare pentru constituirea echipelor de succes, vor cunoaște principiile și calitățile unui lider eficient etc.

Gestionarea resurselor umane

Academia de Administrare Publică, în temeiul Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 121 din 27 februarie 2019 cu privire la comanda de stat privind dezvoltarea profesională a funcționarilor publici în anul 2019, continuă organizarea instruirilor cu genericul „Gestionarea resurselor umane”.

Cursul, organizat în perioada 03 – 05 decembrie, este destinat funcționarilor publici responsabili de domeniul gestionării resurselor umane din cadrul autorităților administrației publice locale de nivelul I și este axat pe consolidarea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților și modelarea atitudinilor/comportamentelor necesare gestionării eficiente a resurselor umane în autoritățile publice.

A demarat cel de-al doilea curs privind controlul financiar public intern

Pe 3 decembrie curent, în temeiul Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 121 din 27.02.2019 „Cu privire la comanda de stat privind dezvoltarea profesională a funcționarilor publici în anul 2019”, a demarat cel de-al doilea curs de dezvoltare profesională cu tematica „Control financiar public intern” pentru funcționarii publici de conducere și auditorii interni din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale.

Instruirea are drept scop consolidarea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților și modelarea atitudinilor și comportamentelor necesare pentru efectuarea calitativă și eficientă a controlului financiar public în cadrul autorităților publice.

Proiect de mobilitate academică cu Universitatea Tehnologică din Brno, Cehia

Rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a avut astăzi o întâlnire cu o delegație a Universității Tehnologice din orașul Brno, Republica Cehă, în frunte cu Mgr. Veronica NOVOTNÃ, Ph. D., vicedirector al Facultății afaceri și management. Din componența delegației au făcut parte profesorii universității cehe Ing. Jan LUHAN, Ph. D., MSc, și Ing. Bernard NEUWIRTH, Ph. D., MSc.

Subiectul principal al dialogului l-a constituit elaborarea unui proiect de mobilitate academică în cadrul Programului UE Erasmus+.

Rectorul Oleg Balan a apreciat interacțiunea strânsă între Academia de Administrare Publică și Universitatea Tehnologică din Brno, cele două instituții de învățământ având deja semnat un Acord de colaborare, specificând faptul că AAP a realizat până acum mai multe proiecte în cadrul Programului Erasmus+. „Academia noastră este deschisă spre extinderea acestei colaborări și sunt sigur că viitorul proiect va deschide o nouă pagină în relația cu Universitatea Tehnologică din Brno, în eforturile noastre de a ne apropia de valorile europene”, a spus Oleg Balan.

Au fost lansate studiile de master la programul „Drept public”

Pe 2 decembrie curent, la Academia de Administrare Publică au fost lansate studiile de master la programul „Drept Public”, învățământ cu frecvență redusă.

Pagini

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.