Ședință de monitorizare a proiectului servicii pentru biblioteci

Pe 14 iunie 2018, la Academia de Administrare Publică a avut loc o ședință de monitorizare a Proiectului ,,Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor” (LNSS), implementat în cadrul programului Erasmus+ ,,Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018)”. Monitorizarea proiectului a fost efectuată de către reprezentanții Oficiului Național Erasmus+ în Republica Moldova.

În cadrul ședinței, rectorul Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a precizat că, actualmente, la Academia de Administrare Publică sunt în derulare 6 proiecte. Activitățile în cadrul proiectului din programul Erasmus+, în opinia sa, au condus la creșterea calității serviciilor oferite de Biblioteca Științifică a Academiei, care dispune de peste 46 mii volume de carte. Una dintre recentele realizări este deschiderea sălii Multimedia. Rectorul instituției a adus mulțumiri Oficiului Național Erasmus+ pentru suportul acordat.

Claudia MELINTE, coordonator al Oficiului Național Erasmus+ în Republica Moldova, a apreciat că monitorizarea nu este doar o trecere în revistă a realizărilor, dar și estimarea sustenabilității acestui proiect în viziunea instituției și, în ultimă instanță, a oportunităților de aplicare la noi proiecte în viitor.

Rodica SOBIESKI-CAMERZAN, șefa Bibliotecii Științifice a Academiei, Silvia DULSCHI, șefa Direcției știință și doctorat a Academiei, doctor, conferențiar universitar, Elena HARCONIȚA, director al Bibliotecii Științifice a Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți, alți vorbitori s-au referit la diferite aspecte privind modernizarea activității bibliotecilor de la instituțiile de învățământ superior, implicate în proiect, precum și la desfășurarea Zilei Naționale de Sensibilizare privind Biblioteca.

La ședință au participat reprezentanți ai bibliotecilor științifice din cadrul altor instituții de învățământ superior din republică, ai subdiviziunilor Academiei de Administrare Publică.

Proiectul ,,Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor” se desfășoară în perioada 15 octombrie 2015 – 14 octombrie 2018. Obiectivul de bază al proiectului este consolidarea și modernizarea bibliotecilor prin îmbunătățirea nivelului de competențe și abilități ale personalului de bibliotecă în instituțiile de învățământ superior din Armenia, Moldova și Belarus, prin dezvoltarea de biblioteci inovatoare ca suport pentru educație și învățare continuă.

 


 

Tag-uri: 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.