10 noiembrie - Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare

Cu ocazia Zilei internaționale a științei pentru pace și dezvoltare la Biblioteca științifică a Academiei de Administrare Publică a fost vernisată o expoziție tematică de cărți. Expoziția include mai multe cărți semnate de autori din republică și de peste hotare, precum și lucrări editate, de-a lungul anilor, de profesorii Academiei.

Printre exponate se impun volumul ,,Probleme actuale ale științelor socio-umane în condițiile integrării europene” editat de Academia de Științe cu concursul unor instituții de știință și învățământ superior din Republica Moldova, România și Ucraina, cartea ,,Conceptele științei” semnată de Ioan BIRIȘ și editată de Academia Română, alte ediții fundamentale aflate în colecția bibliotecii Academiei.

Prezintă interes pentru cititori și monografia ,,Academicieni din Basarabia și Transnistria” care include scurte biografii a 29 de academicieni, inclusiv Alexandru Hajdeu și Bogdan Petriceicu Hașdeu, Pantelimon Halippa, Ion Inculeț și Alexei Șciusev.

Data de 10 noiembrie a fost declarată Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinței generale a UNESCO (2 noiembrie 2001), prin Rezoluția 20/31 C. Pentru prima dată această zi a fost sărbătorită în 2002.

În ultimii ani, Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare a avut ca obiective: creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul științei în societățile pașnice și sustenabile; promovarea solidarității naționale și internaționale pentru o știință comună; reînnoirea angajamentului național și internațional pentru utilizarea științei în beneficiul societăților; atragerea atenției asupra provocărilor cu care se confruntă știința și creșterea sprijinului pentru efortul științific.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.