DISCUȚII ACADEMICE LA SANKT-PETERSBURG ASUPRA PROBLEMELOR COMUNE legate de buna funcționare a administrației publice

În ziua de 22 octombrie, la inițiativa Institutului Nord-Vest de Administrare al Academiei de Economie Națională și Serviciului Public de pe lângă Președintele Federației Ruse. a fost organizată o Masă rotundă cu genericul Reforma serviciului public în spațiul postsovietic. Academia de Administrare publică a fost reprezentată de directorul Departamentului Dezvoltare profesională dna Aurelia Țepordei și decanul Departamentului Studii superioare de master dl Ion Dulschi.

Printre participanți au mai fost reprezentanții Republicii Belarus, Republicii Kazahstan, Republicii Kîrgîzstan și Republicii Uzbekistan.

Cu un cuvânt de salut către participanții la discuție s-a adresat directorul Institutului, dl Vladimir Șamahov, care a mulțumit participanților că au dat curs invitației și a venit cu unele opinii privind necesitatea unei asemenea discuții și așteptările tuturor în vederea identificării soluțiilor de eficientizare a serviciului public, ținând cont de experiența și bunele practici ale țărilor participante la Masa rotundă.

În luările de cuvânt, participanții la discuție au trecut în revistă situația social-politică din țările de origine, oprindu-se succint asupra genezei și evoluției acestora. Miezul discuției l-au constituit problemele de asigurare a unei bune funcționări a administrației publice și responsabilitățile care le revin în această misiune funcționarilor publici, managementului funcției publice.

Cu o analiză a situației privind recrutarea, selectarea și adaptarea personalului în funcția publică în Republica Moldova a venit dna Aurelia Țepordei, prezentarea căreia a fost ascultată cu multă atenție și apreciată înalt de către participanți.

Toți participanții la întrunire au menționat caracterul binevenit al discuțiilor și au sugerat organizarea și în continuare a forurilor și dezbaterilor asupra problemelor existente în administrația publica din fiecare țară.

Ion DULSCHI,
doctor, conferențiar universitar,
decan Departamentul
studii superioare de master

 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.