ETICA ȘI INTEGRITATEA PROFESIONALĂ ÎN SECTORUL PUBLIC

Întreg personalul angajat în administrația publică are obligaţia de a asigura un serviciu public de calitate în beneficiul cetăţenilor, pentru a câştiga şi a menţine încrederea cetățenilor în integritatea, imparţialitatea şi eficacitatea autorităţilor şi instituţiilor publice.

În acest context, în perioada 26-28 octombrie 2020, la Academia de Administrare Publică se desfăşoară cursul de dezvoltare profesională cu tematica „Etica și integritatea profesională în sectorul public”, pentru funcționari publici de conducere din cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale. Cursul este organizat la comanda de stat, stabilită prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 18 din 15.01.2020.

Scopul cursului este consolidarea cunoştinţelor, dezvoltarea abilităţilor şi modelarea atitudinilor/comportamentelor necesare funcţionarilor publici pentru exercitarea eficientă a funcției publice și promovării integrităţii personalului în autorităţile publice.

 

Cunoștințele și abilitățile obținute de funcționari ca urmare a participării la acest curs, vor contribui la promovarea în autoritățile publice a unui comportament etic, competent şi profesionalist.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.