Noutăţi

A apărut nr. 1 (518) al ziarului „Funcționarul Public”

Primul număr al ziarului „Funcționarul Public” din anul jubiliar al Academiei de Administrare Publică, 2018, reflectă noile măsuri de perfecționare continuă a procesului de studii. Este vorba, în primul rând, de crearea Consiliului calității al Academiei. În cadrul ședinței ordinare a noii subdiviziuni, despre care se vorbește în prima pagină a ziarului, președintele Consiliului, rectorul Academiei, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a subliniat că activitatea Consiliului calității are un rol decisiv în pregătirea instituției pentru acreditare, precizând faptul că inițial se va purcede la acreditarea Departamentului dezvoltare profesională.

Tot în acest număr, este lansată Ancheta anului jubiliar, la rubrica „Academia de Administrare Publică la 25 de ani”. Scopul este de a urmări evoluția imaginii instituției pe parcursul celor 25 de ani de la fondarea sa prin răspunsurile la anchetă din partea absolvenților Academiei de toate promoțiile.

Primele răspunsuri le-am primit de la Veaceslav BOUBĂTRÂN, vicepreședintele raionului Glodeni, publicate în pag. 5, alături de subrubrica „O istorie a Academiei în file de ziar”, unde sunt inserate spicuiri din ziarul „Funcționarul Public” despre evenimentele din perioada anului 2004.

Masteranzii au revenit în sălile de studii, la o nouă sesiune

Conform Calendarului academic, începând cu 09 și până pe 27 ianuarie 2018, sălile de studii vor fi foarte agitate ca urmare a activităților desfășurate în cadrul studiilor de master la programele: Administrare publică, Relații internaționale și Drept public, învățământ cu frecvență redusă.

Sesiunea de iarnă este una foarte complexă și intensivă din punct de vedere al formelor și conținutului activităților didactice. Studenții se vor familiariza cu discipline noi, vor participa la lecții practice cu o pronunțată tentă aplicativă, care le vor permite să-și formeze noi competențe în domeniile de activitate.

Diaspora pentru dezvoltarea țării de origine

În ultimele zile ale anului 2017, la Chișinău s-a desfășurat Conferința științifică internațională „Diasporele lumii contemporane: contextul regional și potențialul pentru dezvoltarea sustenabilă a țării de origine”, Academia de Administrare Publică fiind reprezentată de Rodica RUSU, conferențiar universitar, doctor în politologie, șef Catedră științe politice și relații internaționale.

Evenimentul a fost organizat de Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova (OIM) și a întrunit reprezentanți ai structurilor legislative și executive, inclusiv experți de nivel tehnic care activează în regiunea transnistreană, reprezentanți ai mediului academic și experți din străinătate, întreprinzători, inclusiv, antreprenori sociali.

În discursul de debut, Antonio POLOSA, șef al OIM, Misiunea din Moldova, a afirmat că există câteva motive care stau la baza organizării conferinței: marcarea Zilei Internaționale a Migrantului, finalizarea proiectului finanțat de către UE „Susținerea implementării componentei de migrație și dezvoltare a Parteneriatului de Mobilitate UE - RM și valorificarea beneficiilor acestuia pentru locuitorii regiunii transnistrene a Republicii Moldova”.

Pășind în anul jubiliar

Stimați colegi,

Ne bate la ușă anul, în care Academia noastră va rotunji un sfert de secol de activitate. Anul 2018 se anunță a fi unul de înaltă tensiune spirituală, plin de emoții și mari responsabilități.

Ne așteaptă evenimente de anvergură, de restructurare radicală a activității, de luare a unor decizii importante. Toate aceste sarcini solicită mobilizare maximă din partea profesorilor, doctoranzilor și studenților masteranzi. Sunt sigur, împreună vom reuși!

Vă aduc sincere mulțumiri pentru munca depusă în anul care pleacă și vă îndemn, cu același avânt, să pășim în anul care vine.

Vă doresc multă sănătate, mult succes în activitatea profesională, încredere în ziua de mâine!

Țin să felicit, de asemenea, absolvenții din toate promoțiile Academiei, întregul detașament de funcționari publici din republică, majoritatea dintre care a trecut cândva pragul instituției noastre.

Să aveți un Crăciun fericit! La anul și la mulți ani!

Rector,
Oleg BALAN,
doctor habilitat, profesor universitar

Ședința Consiliului calității

Pe 28 decembrie 2017 a avut loc prima ședință a Consiliului calității din cadrul Academiei de Administrare Publică.

În debutul ședinței președintele Consiliului, rectorul Academiei, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a subliniat că activitatea Consiliului calității are un rol decisiv în pregătirea instituției pentru acreditare, precizând că inițial se va purcede la acreditarea Departamentului dezvoltare profesională.

Pagini

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.