INTEGRAREA PROFESIONALĂ ÎN FUNCŢIA PUBLICĂ

La Academia de Administrare Publică au demarat activitățile de dezvoltare profesională a personalului din autoritățile publice, organizate la comanda de stat, stabilită prin Hotărârea Guvernului nr.49 din 16 ianuarie 2018.

Astfel, începând de astăzi, 12 februarie 2018, se va desfășura cursul de instruire cu tematica „Integrarea profesională în funcția publică”, destinat funcționarilor publici debutanți din cadrul autorităților administrației publice locale de nivelul întâi și nivelul al doilea. Cursul de dezvoltare profesională se va desfășura până la data de 16 februarie 2018 și are o durată de 40 de ore.

Participanții – funcționari publici debutanți - se vor familiariza cu prevederile cadrului normativ ce reglementează activitatea funcționarului public, teoria și practica organizării și funcționării administrației publice. De asemenea, debutanții urmează să-și dezvolte abilitățile de procesare a informației; de elaborare a notelor informative, rapoarte, proiecte de decizii, scrisori; soluționarea petițiilor; comunicarea eficientă, necesare pentru îndeplinirea funcției publice. În acest sens, programul prevede ore care conțin atât informația teoretică și empirică necesară cât și informații aplicative ajustate la necesitățile contemporane.

Obținerea acestor abilități va fi confirmată printr-un certificat de absolvire a cursului de dezvoltare profesională.

Productivitatea orelor și utilitatea lor se datorează formatorilor antrenați în procesul de instruire – cadre didactice ale Academiei, specialiști de înaltă calificare de la alte autorități publice centrale precum: Centrul Național Anticorupție, Institutul Național de Justiție – dar și metodelor de instruire, folosite de către ei, precum: prezentare, studiu de caz, brainstorming, discuții în grup, etc.

Aceste metode generează interactivitatea și dinamica cursului, astfel încât participanții vor putea asimila mai multă informație într-o perioadă redusă de timp.


 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.