Ombudsmanul Mihail Cotorobai a acordat un interviu ziarului Academiei ,,Funcționarul Public”

Aniversarea de 25 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a Republicii Moldova este un prilej semnificativ pentru mai multe personalități notorii, care au făurit noua istorie a țării noastre, de a se pronunța pe paginile ziarului ,,Funcționarul Public” al Academiei de Administrare Publică asupra începuturilor și dezvoltării Republicii Moldova ca stat suveran, independent și democratic. În acest context, se înscrie și interviul acordat de dl Mihail COTOROBAI, deputat în primul Parlament și semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, actualmente, Avocat al Poporului, sau, în expresie internaționalăombudsmanul țării. Domnia sa, în calitate de președinte al Comisiei pentru autoadministrare locală și economie locală a Parlamentului ales în anul 1990, a depus eforturi susținute pentru fondarea Academiei de Administrare Publică, o instituție de tip nou, absolut necesară pentru noul curs istoric al țării noastre.

Răspunzând la una dintre întrebările din interviu, dl Mihail Cotorobai spune: ..Ulterior, grație activității corpului didactic de înaltă calificație și a primului rector, Mihail Platon, Academia a devenit Alma Mater a funcționarilor publici, având scopul de a pregăti specialiști cu studii temeinice, ceea ce a rezultat în realizarea viabilă a unuia dintre obiectivele inițiate la momentul creării Academiei - Moldova are un aparat de stat eficient de funcționari bine pregătiți. La această muncă mi-am adus și eu modestul aport personal: conștientizând necesitatea acestei reforme, esențială pentru statalitatea Moldovei, am inițiat și am contribuit nu doar la adoptarea deciziei de fondare a Academiei, dar am și predat cursuri chiar din primele zile de existență a instituției”.

Referindu-se la esența activității sale actuale în calitate de Avocat al Poporului, dl Mihail Cotorobai a accentuat într-un stat de drept, democratic legea trebuie stea în capul mesei, or respectarea drepturilor omului constituie principiul de bază al acestuia.

Textul integral al interviului realizat cu Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, îl veți putea citi în numărul 16 al ziarului ,,Funcționarul Public”, care va apărea pe 31 august curent.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.