Perspective de cooperare cu Fundația Eurasia

Rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a avut, la 12 septembrie curent, o întrevedere cu Brian LEE, manager pentru dezvoltarea afacerilor a Fundației Eurasia din Statele Unite ale Americi, însoțit de Vitalie Diaconu, coordonator de programe in cadrul acestei Fundaţii.

În cadrul dialogului au fost abordate aspecte privind inițierea unei cooperări în domeniul reformei administrației publice locale din Republica Moldova.

Oleg Balan a accentuat faptul că Academia de Administrare Publică, în calitate de centru național de promovare a politicii de stat în domeniul administrației publice, dispune de un corp profesoral-didactic bine instruit și poate satisface necesitățile autorităților publice locale, să acorde acestora asistență metodică în procesul de reforme. Academia are, de asemenea, o experiență bogată de cooperare internațională, cu instituții similare din străinătate, cu parteneri de dezvoltare, astfel încât programul de instruire este adaptat la standardele europene.

Reprezentantul Fundației Eurasia și-a exprimat interesul pentru cooperarea cu Academia de Administrare Publică, pentru realizarea unui proiect comun întru consolidarea capacităților instituționale ale acesteia, dar și a administrației publice locale din republică. De aceea dialogul început astăzi va continua.

La întrevedere au participat Aurel SÎMBOTEANU, prorector al Academiei, doctor, conferenţiar universitar, Ion DULSCHI, doctor, conferenţiar universitar, director Departament studii superioare de master, Aurelia ȚEPORDEI, Director Departament dezvoltare profesională, Dinu MANOLE, şef Direcţie relaţii internaţionale a Academiei. 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.