Susținerea tezelor de master

În perioada 5 – 9 februarie 2018, la Academia de Administrare Publică are loc susținerea tezelor de master la programele: Administrarea publică, Anticorupție, Management, Relații internaționale și Managementul informațional în administrarea publică, învățământ cu frecvență redusă.

Pentru cei peste 200 de masteranzi susținerea tezelor constituie o etapă de finalizare a studiilor, de sintetizare a cunoștințelor și competențelor acumulate la Academie pe parcursul celor 2,5 ani de studii.

Elaborarea tezelor de master vine să demonstreze că studenții au reușit să acumuleze noi competențe și să-și formeze abilitățile necesare unui funcționar public modern. Prin ordinul Rectorului, au fost constituite Comisiile de evaluare, în componența cărora au fost incluși profesori ai Academiei, savanți notorii, înalți demnitari de stat.

Tezele de master au fost elaborate și realizate în baza unui suport științific semnificativ a experienței naționale și internaționale de administrare.

Tematica tezelor de master ține de diversitatea problemelor administrative actuale, precum reforma administrației publice și administrativ-teritorială, descentralizarea administrației publice și a serviciilor publice, parteneriatul public-privat, aspectele deontologice și de integritate ale funcționarului public, implementarea tehnologiilor informaționale în administrația publică, implicarea instituțiilor publice în realizarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Rectorul Academiei de Administrare Publică. Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a menționat în cadrul susținerii tezelor de master la programul Anticorupție că prioritară la ora actuală este reforma administrației publice și administrativ-teritorială, scopul căreia este de a eficientiza administrarea publică, a asigura transparența decizională și a gestiona corect finanțele publice și absolvenții Academiei sunt chemați să se implice plenar în promovarea acestor reforme.

După susținerea tezelor de master, am solicitat câteva opinii ale masteranzilor.

Eugenia LUPUȘOR, Programul Administrarea Publică:

- Am depus actele la Academia de Administrare Publică, fiind funcționar public în cadrul Consiliului raional Strășeni. Desigur, pentru a fi la nivel, aveam nevoie de cunoștințe profunde în domeniu. Și, iată, s-au scurs doi ani și jumătate de studii la Academie, care ne-au format ca profesioniști adevărați. Sunt foarte mulțumită de aceste studii care m-au îmbogățit cu cunoștințe temeinice în domeniu. Între timp, mi-am deschis o afacere proprie și tocmai aceste cunoștințe m-au ajutat să-mi administrez cu succes afacerea chiar de la bun început. Mulțumim profesorilor de la Academie pentru bagajul de cunoștințe benefic pentru mine și echipa mea și pentru abilitatea de a presta servicii de calitate.

Andrei IEPURE, Programul Anticorupție:

- Sunt absolvent al Universității de Stat din Moldova, facultatea de drept, iar acum sunt audient la Institutul Național de Justiție. Dar totuși am considerat că studiile de la Academia de Administrare Publică îmi vor lărgi cu mult orizontul de cunoștințe căci oriunde am activa aceste cunoștințe ne vor ajuta să ne organizăm munca, să fim în serviciul oamenilor. Și cei doi ani și jumătate de studii confirmă justețea alegerii făcute. Și acum pot propune oricui care și-ar dori o carieră de succes în viață să se perfecționeze aici, la Academia de Administrare Publică.

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.