Ziua Cooperării Europene la Chișinău

Academia de Administrare Publică a luat parte la Ziua Cooperării Europene, reprezentată de Coialnîc Irina, specialist principal în cadrul Direcției cooperare internațională și dezvoltare, eveniment tradițional, marcat pe 21 septembrie, având scopul de a celebra cooperarea între regiuni și țări europene.

În anul curent, ziua respectivă este la cea de-a 10-a ediție. Cu această ocazie, miercuri, 22 septembrie, la Chișinău, sub egida Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă, printr-o conferință a fost dat start sărbătorii.

În cadrul conferinței au fost prezentate principalele activități și rezultate a mai multor proiecte în desfășurare și a celor implementate în ţara noastră prin intermediul programelor de cooperare transfrontalieră şi transnaţională, finanţate de Uniunea Europeană.

În concordanță cu priorităţile Strategiei UE pentru regiunea Dunării, proiectele sunt desfășurate în următoarele domenii: inovare și responsabilitate socială, mediu și cultură, conectivitate și responsabilitate energetică, precum și buna guvernare.

Totodată, s-a procedat la un schimb de opinii pe marginea beneficiilor cooperării transnaționale și oportunități de finanțare în cadrul noului program pentru anii 2021-2027, în spațiul dunărean.

De asemenea, au fost prezentate și oportunitățile de finanțare în cadrul noului program pentru anii 2021-2027.

* * *

Instituția Publică „Oficiul de Gestionare a Programelor de Asistență Externă” este în calitate de Punct Național de Contact pentru Programul Transnațional „Dunărea 2014–2020”. Acest program reprezintă un instrument de cooperare finanțat de Uniunea Europeană pentru a promova coeziunea economică, socială și teritorială între 14 țări din zona Dunării - Austria, Bulgaria, Croația, Republică Cehă, Ungaria, Germania (Baden-Württemberg și Bavaria), Ungaria, România, Slovacia, Slovenia, Bosnia și Herzegovina, Muntenegru, Serbia și Ucraina - parțial, inclusiv Republica Moldova. La moment, în cadrul Programului Transnaţional Dunărea 2014–2020, mai multe autorități, instituţii publice şi organizații nonguvernamentale din ţara noastră desfăşoară în total 24 de proiecte în valoare de aproximativ 2,2 milioane de euro, fonduri oferite de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.